splat

Ik weet dat het een beetje zielig is, maar mijn god, wat heb ik een hekel aan slakken. Van die bruin-groen gevlekte naakte, die ineens middenin de woonkamer opduiken. Alsof ze zomaar, splat, van het plafond naar beneden zijn komen vallen. Toen we hier net kwamen wonen, doken ze met zijn honderden tegelijk op, nu is het er nog eentje hier en daar, zeer sporadisch. Maar ze blijven net zo vies. En je denkt toch niet dat ik ze zo tussen duim en wijsvinger pak, hè. Yuck.

4.791 Reacties op “splat”

 1. Judith schreef:

  iehhhhh wat vervelend zeg….
  in mijn vorige huis had ik er af en toe eentje in de keuken …bleeeeeh en waar ze vandaan kwamen.. ben er nooit achtergekomen…
  ben eens met mijn blote voet op zo’n slak gaan staan..gegild heb ik….
  ik hoop dat je er gauw vanaf bent…

 2. Micheline schreef:

  Oh jakkie. Ik hou ook niet van slakken en al helemaal niet in huis. Sterkte ermee. Vroeger hadden we heel veel lieveheersbeestjes (tientallen, honderden) maar dat vond ik minder erg.

 3. Rietje schreef:

  bleeeh, ik vind ze net zo smerig.. een oom van mij had ze in een vies, verrot, oud, vochtig keukenkastje, ze gingen nooit meer weg. In de zomer komen ze s’ avonds uit de tuin op het licht van binnen af, en kunnen dan ineens heel snel kruipen.. bleeehhhh…