Archief voor de categorie ‘design’

nieuwe dingen

Van mijn belastinggeld heb ik een nieuwe lens voor mijn (eigenlijk: ons) fototoestel gekocht: een Sigma 50 mm f/1.4. Wat een verschil! Ineens kan ik weer een sprong vooruit maken. 🙂 En ik ben me eindelijk eens gaan verdiepen in het gebruik van textures (hoe noem je zoiets in goed Nederlands?) in Photoshop; iets wat ik al heel lang wilde leren. Leuk!!

In plaats van met mijn handen, maak ik dus op het moment vooral dingen met mijn computer. Ik ben*kuch* digitaal creatief bezig.

Myrabelle

Darcy's texture

Maar ik brei ook nog wel, hoor. Vestjes voor een van mijn nieuwe poppen. 🙂

En telkens wanneer er hier een vliegtuig overkomt, zit ik weer rechtop van schrik. Dacht echt dat mijn laatste uurtje geslagen had gisteren!

gordijn

Zul je net zien. Denk je: hee, die rode gordijnen die op de slaapkamer hangen, die kunnen eigenlijk heel goed in de nieuwe woonkamer! Gelukkig hebben we nog een pakje extra, hoeven we nog maar 1 pakje erbij. En heeft de Ikea ze nog in de collectie? NEE, natuurlijk niet! Grrr. Dan maar mijn geluk beproeven op Marktplaats…

Maar eh, als iemand dus heel toevallig nog een pakje bordeauxrode, velours-achtige Sanela gordijnen van Ikea heeft liggen, dan mag hij/zij me mailen. *hoopvolle blik*

kaartje

verhuiskaartjeHa! Ik begin nu cht op stoom te komen! Gisteravond heb ik maar alvast even het verhuiskaartje gemaakt. In fijne jaren zeventig-kleuren, welteverstaan. 🙂 (Toen ons nieuwe huis werd gebouwd, was ik precies een jaar oud.) Nu wel nog even snel een nieuwe kleurencartridge halen bij de computerboer… want anders worden het jaren dertig-kleuren! Ook mooi, maar dat laten we juist (met een beetje pijn in het hart) achter ons… Aan de andere kant: wie zegt dat je je seventies-huis niet in de stijl van de roaring thirties kunt aankleden? Ha!

voetjes

birki

Mijn teen en ik zijn uit winkelen geweest vandaag. We zijn erg tevreden weer naar huis gekomen. Nu is teen beschermd! En ik ben blij, want ik wilde altijd al een Birkenstock, maar dan liever niet het type gezondheidssandaal. Gelukkig is er de Birki. Ik geloof niet dat ik voorlopig nog iets anders aan mijn voeten ga toelaten.

weg?

Ok. Dit is toch wat raar. Ineens zijn al mijn categorieen verdwenen, n mijn linklijst is er vandoor gegaan. Eh. Help? Iemand wel eens soortgelijke problemen gehad?

bijna

Zo, ik denk dat we er bijna zijn. Nog even kijken waar ik een randje kan instellen voor om mijn plaatjes, maar dan wel zo dat de smilies gn randje krijgen… En dan moet ik nog iets aan de blockquotes en de lists doen, want die zijn ook wat zielig nog.

Maar eerst even de bananenspuug van mijn vingers wassen. Ooit een baby meegemaakt die niet tegen banaan kan? Ik heb er eentje…

Basic WP

Weet je wat ik nou zou willen? Een heel basic WordPress thema dat ik kan gebruiken om te bouwen. Zoals jullie zien ben ik gisteren toch aan de slag gegaan met een nieuwe layout, gebaseerd op de starrysheep index, en ik werd/word echt helemaal knetter van bijvoorbeeld het Default WP thema. Zo ondoorzichtig! Waarom moet het allemaal zo ingewikkeld? Ik kan prima overweg met CSS, maar dit… Grrr.

Nouja. Werk in uitvoering, zullen we maar zeggen. Er staat nog wat Engels her en der. Sowieso ben ik nog niet helemaal tevreden, want het is allemaal wat te druk – de lettertjes dansen voor mijn ogen. Of komt dat doordat ik teveel achter de PC heb gezeten? 😉

starrysheep

sterrenschaapje

Na een middag (nou ja, eigenlijk een dag…) knutselen is het me toch gelukt; de nieuwe indexpagina van starrysheep.com. Eigenlijk had ik nog image rollovers willen toevoegen en een “dag”-versie voor de gein, maar dat komt nog wel eens. Nu eerst de rest van de site nog, oooo. Alle WordPress-templates moeten toch een beetje veranderd worden – in ieder geval die van Olivier en Nynke, want daar was ik toch al niet tevreden over. Ik denk dat ik deze hier en de template van Bolletje Wolletje toch nog maar even hetzelfde hou. Anders raak ik nog overspannen. 😉