Archief voor december 2007

29 december 2007

10 maanden: kruipen

Lieve Nynke,

Ja! Eindelijk heb je het door: je kruipt! Of eigenlijk: tijgert, net als je broertje Ol destijds. Heel erg snel gaat het allemaal nog niet, je moet er nog wat handigheid in krijgen. Maar sinds vandaag beweeg je je voort over de vloer zonder te rollen! En van schrik ben je voor het eerst sinds tijden ook zomaar zonder piepen gaan slapen zojuist. In je eerste echte pyjama. 🙂 De volgende stap (vind ik dan): doorslapen a.u.b.! 😉

Voor de liefhebber een filmpje met Omi & Thijs:

🙂
kus van je moesje

19 december 2007

vooruit?

Nynke in de buggyLieve Nynke,

Na een zeer koortsig weekend in Maastricht eind november… Twéé tanden! Het ziet er zo schattig uit, zo’n klein wit flitsje daar onderin je mond als je lacht.

We zijn een beetje met je aan het worstelen de laatste tijd. Onze Nyn is duidelijk de wereld om zich heen aan het verkennen, en dat uit zich in enge dromen en verlatingsangst. Geen goede combinatie in het holst van de nacht… Ik probeer de borstvoeding nog vol te houden, maar het begint echt ten einde te lopen heb ik het idee. Ik merk dat het me ook een beetje gaat tegenstaan, het altijd maar beschikbaar moeten zijn. Als het goed gaat is het heerlijk, maar tijdens zo’n onrustige avond/nacht, met een zeer beweeglijk, bijtend kind… Nee, op die momenten wil ik het bijltje erbij neergooien. Lastig, want flessen met poeder, daar doe je nog steeds niet echt aan.

Alle andere voedsel daarentegen gaat prima! Fruithap, boterham, avondeten – smullen! En o wee als we een potje voor je neus zetten ’s avonds. Dat blieft mevrouw niet; stukjes en brokjes, dát wil je, en dan lekker zelf naar binnen frummelen. Ik vind het best, hoor. Lekker pompoen met rijst, courgette met aardappel, pasta met wortel.

Het kruipen heb je nog steeds niet onder de knie (what’s in a name), maar rollen kun je als de beste. Ook heb je een soort rupsbeweging ontdekt, op je rug, benen onder je enNynke op de fiets hup hup hup. Haha, we liggen in een deuk als we het zien. Gisteren kroop je overigens wél achteruit; dat is een beginnetje toch? Zet hem op Nyn!

Afgelopen weekend heb je voor het eerst bij me op de fiets gezeten. Koud dat het was!! Maar jij had de grootste lol, helemaal toen papa met Olivier achterop voor ons fietste. Ol gekke bekken trekkend achterom kijken en jij lachen! Je schudde zo hard dat je bijna uit het fietsstoeltje lazerde! Bij wijze van spreken dan. 😉 Haha, we waren een kleine kirrende karavaan met zijn allen!