Archief voor juli 2007

31 juli 2007

moeilijk

Lieve Nynke,

Pfoei, het is even wat moeilijker. Ik vind het helemaal niet goed met je gaan op het kinderdagverblijf. Je drinkt er nauwelijks, hooguit 200, 225 cc over de hele dag, je slaapt nauwelijks, en als ik je op ga halen lig je meestal maar wat zielig te piepen in de box.

Gevolg van dit alles is dat je ’s avonds totaal overstuur bent, eigenlijk helpt alleen veel knuffelen en elk uur laten drinken. Ja logisch, je hebt heel wat in te halen!

Het sterkt mij wel in mijn overtuiging dat kinderen onder de 1 jaar eigenlijk niks te zoeken hebben op een kinderdagverblijf. Het doet pijn in mijn hart. Ik had al zo’n moeite met weer aan het werk gaan, en dit maakt het er echt niet gemakkelijker op.

Verder ben je een vrolijk meisje hoor! Een bolletje met dikke beentjes dat toch nog steeds érg op haar mama lijkt. :)  Maar dat kinderdagverblijf, ik weet het niet.

16 juli 2007

cijfers

Lieve Nyn,

In de vaart der volkeren was het cijferwerk er een beetje bij ingeschoten, dus hier alsnog:

op 2 juli was je 62 cm lang

woog je 6.125 gram

en had je een hoofdomtrek van 40.9

Zo. Dat is ook weer vastgelegd. 😉

En je hebt alwéér 4 nachten doorgeslapen! Lekker hoor. Laatste voeding rond een uur of 11, en meestal meld je je dan pas weer tegen half 7. Zo is het goed vol te houden! En ik ben nog steeds zo blij dat ik borstvoeding geef. Soms ben je wat snel afgeleid en heb je helemaal geen zin om te drinken, maar ik weet nu dat je het altijd weer inhaalt, dus geen reden tot paniek meer. Ik zou het iedereen aanraden! Het kost wat doorzettingsvermogen, en nee, het is niet altijd leuk, zeker in het begin niet, maar echt, het is het allemaal waard. Einde reclamepraatje. 😉

13 juli 2007

omdraaien

4 maanden, twee weken en 2 dagen. Hahaaa! Onze Nyn heeft zich zojuist omgedraaid van rug naar buik! Goed gedaan meissie. 🙂

Ter vergelijking: broer Ol deed dat met (even opzoeken) 5 maanden en 9 dagen. Dus zo heel veel scheelt het niet eens eigenlijk.

Nu kijken of je het nog eens doet, of dat het een toevalstreffer was.

4 juli 2007

samenvatting

Nyn guitNynerien! We hebben het druk gehad de laatste tijd! Zo hebben we een familiefeest gehad (geen succes voor kleine Nyntjes), waren we een week naar Maastricht en hebben we ook het consultatiebureau weer eens met een bezoek vereerd. “Normaal gesproken hebben borstvoedingsbaby’s een vier maanden dip, maar daar heeft zij helemaal geen last van?!” sprak de wijkverpleegkundige verbaasd. Ha. Nee, Nyn houdt wel van borstvoeding, he Nyn? 😀

Het gevolg van alle gesleep de afgelopen dagen (zaterdag nog in Maastricht, zondag in de auto naar Haarlem, maandag CB met inentingen, dinsdag & woensdag kinderdagverblijf) is wel dat je nu danig van slag bent, helaas. Héél erg moe, want weer nauwelijks geslapen vandaag, maar in slaap vallen boven in je bedje ho maar. Ach arme. Ik ga maar weer eens een aai over een bolletje geven.

En zonet was je nog wel zo vrolijk! Kijk maar eens naar het filmpje hier: Meike, Ol en Nyn hebben plezier 🙂

P.S. Het cijferwerk van het CB moet ik nog opzoeken, volgt later wel. Over de zes kilo in ieder geval!

P.S. 2 Oja, en we zijn de vijfde maand in… Hoezee! :mrgreen: