Archief voor de categorie 'Vierde maand'

23 juni 2007

snel

Nynke slaaptNyn! Lang geleden! Er gebeurt heus vanalles, maar tijd om te schrijven lijkt er bijna niet te zijn. Je bent een pittige, wakkere tante. En snel ook, volgens mij Рeen week of wat geleden ben je al begonnen met omrollen Рof althans een poging daar toe. Grijpen en naar de mond brengen: ook geen enkel probleem. Het allerleukst vind ik dat je zo hard gaat trappelen en lachen (m̩t geluid) als je Pieter, mij of Olivier ziet. Heel gezellig!

Doorslapen ’s nachts doe je ook regelmatig (sinds deze week in slaapzakje in je ledikant in plaats van in de wieg), lekker is dat toch! Eigenlijk ben je gewoon een heel makkelijk, tevreden, om op te vreten kind. Geen klachten hier. 😉

9 juni 2007

doorslapen

Lieve Nynke,

Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, want als je zoiets hardop zegt, dan is het meestal meteen over. Maar… (sssst) je hebt al vier nachten achter elkaar doorgeslapen! Gemiddeld zo van ongeveer 23.00 u. tot 7.00 u. Wat een luxe… Ik voel me bijna weer mens! (Nu nog even de overtollige kilootjes en al die duizend extra haren kwijtraken. De haren gaan vanzelf, de overtollige kilootjes… iets minder vanzelf. 😉 )

Moet ook naarstig op zoek naar een slaapzak voor je, want dat lakentje, dat werkt niet meer. Één keer trappelen en het is weg, gereduceerd tot een verfrommeld hoopje onderin je wieg. Nou heeft neef Julian een mooie Little Company slaapzak, maar ik geloof dat hij die nog even wil houden… Hmm. Dan toch maar weer even in de inbakerslaapzak, met de armsgaten open.

4 juni 2007

cijfers

Lieve Nynke,

Even wat cijferwerk:

5.520 gram

59 cm

39.6 cm hoofdomtrek

2x prik (4x huilen)

Oftewel: we waren weer bij het consultatiebureau!  Je zat iets onder het gemiddelde dit keer, maar dat vinden wij niet erg. Alles oké verder! Alleen misschien een beginnende spruw, maar helemaal zeker wist de arts het ook niet, dus even in de gaten houden maar. Zou wel een mooie verklaring zijn voor die vreemde huilbuien en het niet willen drinken. Maarja, er hoeft niet overál een verklaring voor te zijn.

P.S. Het is gelukt! Al twee nachten op je eigen kamertje! 😛

2 juni 2007

beter

Nynke zonnehoedjeLieve Nynke,

Pfffft, je drinkt weer hoor. En dat niet alleen: je slaap- en wakker ritme is ook volgens het boekje. Twee uur slapen, dan drinken, anderhalf uur wakker, en weer naar bed. Herhaal. Kijk, zo willen we het zien!  🙂 Ligt er misschien ook aan dat ik het inbakerslaapzakje aan de kant heb geslingerd – ik vond het wel mooi geweest. Het heeft zijn  diensten zeker bewezen, maar je was alleen nog maar bezig je knuistjes eruit te wurmen, en aangezien je al zoveel controle over je armen begint te ontwikkelen, leek het mij wel tijd.

In het kader van de verzelfstandiging dan vannacht wellicht weer eens een poging om je op je eigen kamer te laten slapen? Eh…