Archief voor de categorie 'Achttiende maand'

1 september 2008

de zomer samengevat. ;)

Ja. Ehm. Ahum. Het is dus zo lang geleden dat ik hier schreef, dat ik zes verschillende wachtwoorden moest proberen voor ik binnen was. Het spijt me. Het was zomer, het was vakantie, het was… Nee, eigenlijk heb ik geen excuus. Helemaal geen. Behalve dan: geen zin. Heel erg. Sorry.

Want je bent heus heel erg leuk, Nyn! Echt! Je hebt alleen een luie moeder, in de zomer. Nu wordt het bijna herfst (hoera!) en dan word ik meestal iets actiever.

Eens even kijken, waar gaan we beginnen. Het belangrijkste eerst: het staat! Zo halverwege onze vakantie, ergens begin augustus, tadaaaaaaaaaaaa. Trok mevrouw zich op aan de spijlen van de box. Hehe! Dat hebben we ook gehad. Nu loop je als een razende langs alle randjes die je maar kunt vinden, en wat nog mooier (en gevaarlijker, slik) is: je klimt werkelijk o-ver-al op. Trappen, stoelen, banken, tafels, speelgoedkisten – niets is veilig. Los lopen daarentegen vind jij zelf dan weer veel te eng. Bij het CB raakten ze wel lichtelijk in paniek. Anderhalf en ze lóópt nog niet?! O, ah, hum, moeten we toch even dringend met de arts gaan overleggen, én u krijgt een extra afspraak voor over 3 maanden, hoor. Best. Maar ik denk dat dat niet nodig zal zijn. Onze Nyn doet de dingen gewoon in haar eigen tempo, en joh, dat mag. Komt vanzelf wel.

Want het is een bijdehandje hoor. Poeeeehhhh, o wee o wee als er iets gebeurt wat mevrouw niet bevalt – dan wordt er dramatisch achterover geworpen, dan wordt er met het hoofd gebonkt, dan wordt er geslagen, dan wordt er gekrijst. Waar wij natuurlijk absoluut niet van onder de indruk zijn, maar, hee, daar trekken Nyns zich dan weer niks van aan. Gezellige taferelen.

Wat de taal betreft: je kletst en zingt de hele dag, maar of we er ook al echt iets van kunnen maken, hmmm, nee, eigenlijk niet. Aannnnn is er nog steeds, en af en toe zeg je mama tegen papa (waar heb ik dat aan verdiend?!) en verder is het heel veel: Aiooooo da da! Of te wel: Halloooooo dingske (roze nijlpaard, Olivier, papa, mama, konijn, vogel of wat dan ook). Een koe zegt niet boe, maar heel hard Mooooooooooooeeeeee. En een hond bwoebwoe. En verder heb je absoluut geen woorden nodig om duidelijk te maken wat je wilt, dus waarom zou je daar moeite voor doen? (Ik denk dat je stiekem toch meer op je moeders lijkt dan je zou willen 😛 )

Met Olivier heb je af en toe de grootste lol, en af en toe sla je hem de kop in. Omgekeerd net zo goed: tand om tand, oog om oog. Echt heel veel last van het leeftijdsverschil lijk je in ieder geval niet te hebben!

Zo dan, dat waren een paar maanden in een notendop. Ga ik nu nog even wat leuke plaatjes voor erbij opscharrelen. 😀

Edit: GVRD, doen de plaatjes het alwéér niet fatsoenlijk!! Ik krijg er verdorie bijna een kind van…