Archief voor de categorie 'Vijftiende maand'

16 mei 2008

Jaaaa

Grote vooruitgang hier, en ook een droef bericht.

Eerst het droeve bericht maar: de borstvoeding is niet meer. Nynke had er geen zin meer in, en dan kun je als moeder op je kop gaan staan, maar dan houdt het gewoon op. Dus ook de ochtendvoeding is eraf nu. Eigenlijk heeft mevrouwtje het wonderbaarlijk goed helemaal zelf geregeld, het afbouwen. Geen schema voor nodig, laat het aan je kind over! In totaal heeft ze 14 maanden en een beetje borstvoeding gehad. En hoewel ik erg verdrietig ben dat ze niet meer wil (als het aan mij had gelegen waren we nog zeker een jaar doorgegaan), is het ook wel een periode om trots op te zijn!

Beter nieuws: Nyn gaat met sprongen vooruit! Ze begint nu woordjes na te zeggen, ze kruipt steeds meer op handen en knietjes, ze trekt zich op aan de bank… Razendsnel gaat het nu ineens, na al die maanden waarin er niet zoveel gebeurde.

Het is een eigenwijsje – ze kan echt ont-zet-tend boos op zichzelf worden als er iets niet meteen lukt. Even zo’n krijsende uitbarsting, en dan naadloos over op de zoete “ik ben een meisje en dat zullen jullie weten”-geluidjes. Hihi. Ik vind het ook erg grappig om te zien dat ze dezelfde dingen gaat doen als Olivier hier in huis. Zichzelf bekijken in de spiegelende ovendeur, enzo. Ijdeltuit. šŸ™‚