Archief voor de categorie 'Achtste maand'

27 oktober 2007

8 maanden

Nynke oktober 2007Zo dikkerdje kikkertje, 8 maanden vandaag! Volgens het consultatiebureau ben je “een redelijk slanke dame” – nou, ik denk daar toch iets anders over, als ik je beentjes en je koppie zie. Maar ik denk wel over meer dingen anders. Zo moest ik, volgens de wijkverpleegkundige, om de borstvoeding af te bouwen, gewoon in één keer hup naar nog maar drie voedingen per dag (en als je het waagde ’s nachts iets te willen, dan zouden we je een verdund flesje kunstvoeding moeten geven), en daarnaast moest ik allemaal vast voedsel in je gaan proppen.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar a) je kunt een kind niet dwingen om iets te eten en b) ooit wel eens van stuwing en borstontsteking gehoord? Ongelofelijk zeg, dat zo iemand anno 2007 nog steeds tegenover een borstvoeding gevende moeder kan beweren dat een kind van Nynkes leeftijd echt nog maar 300 ml melk per dag nodig heeft. Dat is gebaseerd op flessenkinderen, hoe vaak moeten we het nu nog zeggen!

Ik was van plan de borstvoeding te gaan afbouwen, dat is waar. Want die nachtvoedingen van jou, pfoe, dat is wel zwaar. Maar ik doe het w̩l op mijn eigen manier. Dus best wat meer tijd tussen de voedingen overdag. En ook blijven oefenen met vast voedsel Рje eet nu al een boterham tussen de middag, en rijstwafel en soepstengel gaan er ook best in, net als wat stukjes fruit, groente en aardappel. Maar zo rigoreus als zij wilde dat ik het ging doen, nee. Dat gaat tegen mijn gevoel in.

P.S.: filmpje van Babababa Nyn op You Tube.

10 oktober 2007

update!

Ach Nyn, het is niet dat ik niet wíl schrijven, het is zo druk in mijn hoofd dat ik bijna niet kán schrijven! Maar daar zal ik jou verder niet mee vermoeien. 😉

Hupperdepup, we zitten alweer in de achtste maand! Je bent nu zo groot, dat Pieter zich soms angstig afvraagt hoe lang het nog gaat duren voordat je hem in zijn gezicht kunt schoppen als ik je ’s nachts in bed aan het voeden ben. Klein beweeglijk knijn ben je, altijd aan het schoppen met dat beentje. Helemaal vol met babbels ook, in alle toonsoorten en volumes. Bababaduduuuuh.

En eigenwijs; ’s avonds een fles met poeder? Ben jij gek! Dat was niet de afspraak! Nee hoor, die willen we niet. Alleen melk van mama. En fruithap? Warme hap? Ga toch weg met dat lepeltje, ik doe mijn mondje lekker toch niet open. Nyyyyyyyyyyn. Dat is toch niet handig. 🙄

Kinderdagverblijf is ook nog steeds een gevecht: niet veel slapen, weinig drinken, en af en toe vraag ik me wel eens af waar we eigenlijk zoveel geld voor betalen. Want je in de box leggen kan ik thuis ook, en dan krijg je tenminste nog aandacht er gratis bij! Ik voel er steeds meer voor om dat hoofdstuk af te sluiten, en misschien ga ik het ook doen ook.

Vooruit, niet zo mopperen, door naar de statistieken!

Kruipscore: 0 (wel rollen naar beide kanten, en van rug naar buik en weer terug)

Tandjesscore: 0

Laatste gegevens van het CB (03-09-2007):

Gewicht: 7.220 gram

Lengte: 66

Hoofdomtrek: 42.8

Zal wel niet veel meer van kloppen, aangezien ik over een week of twee alweer moet voor een nieuwe afspraak, maar vooruit. 🙂 Tot gauw!